Eersteklas keuze

 Eersteklas keuze: naar welke scholen de Oekraïense elite hun kinderen stuurt


Op de website van een particulier lyceum kun je lezen: "Het (lyceum) is ontworpen voor degenen die de" straat "en massaschool beu zijn (frequente afpersing, vloeken, roken, pesten, slaan, vernederen, gebrek aan leraren, vochtigheid, onoplettendheid, "sovjet-aanpak, vuil, kou ...), evenals degenen die willen dat hun kind "naar buiten komt": gezond, slim opgroeien en rijk worden. " Een nogal niet-standaard pedagogische benadering - scholen voor algemeen onderwijs worden beschreven als in horrorfilms. En voor een kind, zoals ze zeggen, om "de wereld in te komen" en te studeren aan een "prestigieus lyceum", moeten ouders 7.800 betalen euro per jaar! een van de duurste universiteiten van het land, KIMO is iets meer dan $ 4.000.


https://impactmagazine.ca/wp-content/uploads/fluentform/ff-05e27174225ec87c8b5a594b8546a2b8-ff-best.pdf
https://impactmagazine.ca/wp-content/uploads/fluentform/ff-b8ad1466792da2e1867bd358d8a43e71-ff-pws3.pdf
https://impactmagazine.ca/wp-content/uploads/fluentform/ff-63893cbf16f4cab38b839e01a09fba65-ff-cw.pdf
https://www.astutepayroll.com/wp-content/uploads/ninja-forms/7/watson.pdf
https://www.brandetize.com/wp-content/uploads/ninja-forms/5/watson.pdf
https://classicdreamhouse.dk/wp-content/uploads/ninja-forms/5/elen.pdf
https://www.rosti.com/wp-content/uploads/ninja-forms/1/elen.pdf
https://echo3world.com/wp-content/uploads/ninja-forms/1/elen.pdf
https://decals-oem.com/wp-content/uploads/ninja-forms/18/alexnicson.pdf
https://decals-oem.com/wp-content/uploads/ninja-forms/18/alexabrown.pdf
https://companyofanimals.us/wp-content/uploads/ninja-forms/2/alexabrown.pdf
https://brem-schwarz.ch/wp-content/uploads/ninja-forms/23/alexabrown.pdf
https://www.kelleherauctions.com/wp-content/uploads/ninja-forms/3/alexabrown.pdf


Het kiezen van een school is een groot probleem waar de meeste ouders mee te maken hebben. Er is nog steeds geen consensus over welke school beter is - openbaar of privé. Elke ouder wil zijn kind het beste geven, inclusief onderwijs, maar de kosten van dit "beste" moeten nog steeds in verhouding staan ​​tot het inkomen. U kunt gratis de gebruikelijke algemene opvoeding kiezen. Natuurlijk moet u verschillende bijdragen betalen "voor de behoeften van de school", maar ze aarzelen binnen enkele tientallen hryvnia per maand. Gymnasiums en lyceums zullen duurder zijn - van 100 UAH. tot enkele honderden dollars per maand. Er zijn ook erg dure privéscholen in de hoofdstad, waar kinderen van de zakelijke en politieke elite studeren. Ze verklaren een hoge onderwijsstandaard, een individuele benadering van elk kind, bieden aanvullende diensten: een schoolbus, lekker eten, een moderne technische basis.

Opgemerkt moet worden dat het niet gemakkelijk genoeg is om student te worden van lyceums en gymnasiums, bij toelating tot het eerste leerjaar oefenen bijna alle onderwijsinstellingen van dit soort competitieve selectie uit. Wie had 10 jaar geleden kunnen vermoeden dat een eersteklasser zou moeten werken met docenten om zich voor te bereiden op school. "Er wordt waanzinnig geld uitgegeven aan docenten! Je moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en zelfs de basis van het Engels beheersen. En de ABC-vakantie is pas op 14 april. Wat leren kinderen tot die tijd op school, als ze al weet hoe je alles moet doen?" - de moeder van de toekomstige eersteklasser is verontwaardigd.

Hoe laat een kind naar school moet, is het tweede probleem waar ouders zich zorgen over maken. Het hoofd van het Centrum voor Psychiatrie, Psychotherapie en Praktische Psychologie, psychotherapeut Yevgeny Voronkov, zegt: "Onder het Sovjetsysteem kwamen kinderen op 7-jarige leeftijd naar school. En de wetenschap, de productie werd ontwikkeld, ze wonnen internationale Olympiades. En nu die kinderen die op zevenjarige leeftijd naar school gingen, en hier en in het Westen zijn behoorlijk succesvolle mensen." Als een kind op 6-jarige leeftijd naar school gaat, maakt hij het gewoon een jaar eerder af. "Nou en? Het heeft absoluut geen betekenis in de toekomst. Slimmer en gelukkiger zal hij zeker niet worden', voegt Voronkov toe. Trouwens, wetenschappers hebben bewezen dat de paspoortleeftijd van een kind niet altijd samenvalt met zijn biologische en psychologische. Maar aan de andere kant, als een kind op 6-jarige leeftijd al leest en schrijft, waarom zou hij dan thuis zitten en een jaar verliezen, vooral omdat de duur van het onderwijs toeneemt en het "schoolplein" op de leeftijd verlaat van 19, kun je meteen "door het gangpad" gaan ...

Dit jaar gaan ruim 355 duizend kinderen naar het eerste leerjaar, 8% minder dan vorig jaar. Volgens de minister van Onderwijs Stanislav Nikolayenko zullen 20.400 scholen hun deuren voor hen openen.

Sommige bekende Oekraïners sturen dit jaar hun kinderen ook naar het eerste leerjaar. Ze deelden hun schoolkeuze met UNIAN.

De dochter van de president van Oekraïne Viktor Joesjtsjenko Khristina gaat naar de 1e klas van de Internationale Pechersk School. Haar oudere zus Sophia studeert daar ook in de tweede klas, en haar jongere broer Taras gaat naar de kleuterschool op de school, die trouwens is afgestudeerd aan Khristina. De echtgenoten van Joesjtsjenko kozen deze specifieke school voor hun kinderen, omdat: er worden veel vreemde talen onderwezen en er zijn ook "Europese normen van liefdadigheid" (van kinds af aan zijn schoolkinderen betrokken bij deelname aan liefdadigheidsprogramma's en -acties).

De zoon van ex-NSDC-secretaris, voorzitter van de NBU-raad Petro Poroshenko, Mikhail, zal naar gymnasium nr. 86 "Consul" gaan. Vorig jaar werden Poroshenko's tweelingdochters Sasha en Zhenya hier toegelaten, de ouders waren tevreden met de voorwaarden en resultaten van het onderwijs, en besloot Misha daarheen te sturen. En het is handig om kinderen van school op te halen - drie tegelijk.

De absolute Olympisch kampioen in ritmische gymnastiek Ekaterina Serebryanskaya voor haar zoon Zhenya koos school №49 op straat. Yaroslavov Val. “Dit is een school met een Franse inslag, is dichtbij huis, heeft een goede reputatie”, beargumenteert Ekaterina haar keuze.

De ex-solist van de groep "VIA Gra" Vera Brezhneva besloot haar dochter Sonya te geven aan het Lyceum van Internationale Betrekkingen nr. 51. "Ik hoorde veel positieve feedback van moeders wier kinderen daar studeerden en studeren. Hier zal mijn dochter in goede handen zijn," zei Vera. En ze voegde eraan toe dat het lyceum ook geschikt is voor zijn locatie.

Популярні дописи з цього блогу